Select Page

Патријарх Коптске Цркве Тавадрос (Теодор) допутовао је 28. октобра 2014. у посети Московској Патријаршији. За време својег боравка у Русији поглавар свих Копта посетиће светиње и црквене високошколске установе. Ово је његова прва посета после избора за  поглавара Коптске Цркве у новембру 2012. године.
У делегацији коптског Поглавара налази се више епископа, као и других свештених лица, међу којима и настојатељица једног манастира и професор богословско-пастирског колеџа у Порт-Саиду.
На арердорому уи Москви високу  делегацију свечано су  дочекали Митрополит волоколамски Иларион, амбасадор Египта у Русији, старешина Подворја Руске Цркве при Александријској Патријаршији и други.
Поздрављајући високог госта, Митрополит Иларион је изразио наду да ће посета Московској Патријаршшији бити од користи и остати у дугом сећању. „Веома се радујемо овој посети Вашој Цркви, рекао је коптски Патријарх. Неки од чланова моје делегације већ су овде били, док други, међу којима и ја, долазимо први пут. Овде ћемо се састати с Најсветијим Патријархом московским Кирилом. Свесно смо да посећујући Руску Православну Цркву, ми се испуњавамо благодаћу“, истакао је Папа-Патријарх Тавадрос.
Програм посете предвиђа разговоре са Свјатејшим Патријархом Кирилом, с високим политичким и државним руководиоцима Руске Федерације, као и поклоњење храмовима у Москви и Подмоисковљу.
Посета ће се за вршити 4. новембра 2014. године.

Фото: О. Варов

Извор: СПЦ/Московска патријаршија

Pin It on Pinterest

Share This