Izaberite stranicu
«Један од наших спољнополитичких задатака је да не дозволимо да интереси хришћана буду окрњени» – истакао је министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров у разговору с патријархом Коптске Цркве Теодором II на састанку 29. октобра 2014. године.Шеф руског спољнополитичког надлештва је такође истакао да односи између Цркава представљају једну од главних основа за развој односа између Русије и земаља Блиског истока и Северне Африке.
Са своје стране, патријарх Теодор је рекао да му је веома драго што се налази у посети Русији. По речима представника Коптске Цркве, Блиски исток ће без хришћана постати извор великог мноштва проблема који касније могу изазвати сукобе и ратове између највећих земаља света. Присуство хришћана у региону представља окосницу безбедности, основу за очување мира и слоге.
Изразивши солидарност са ставом патријарха Лавров је истакао: «Ако не сачувамо, ако не учврстимо позиције хришћана у земљама у којима вековима живе, биће нам веома тешко да рачунамо на очување стабилности на Блиском истоку. Врло смо заинтересовани за то да хришћани из овог региона, да Цркве, између осталог и Коптска Црква, активније подигну свој глас говорећи о теми недопустивости играња традицијом Блиског истока, с његовом ревнотежом етничких и конфесионалних снага.»

Са руског: Марина Тодић

Извор: Православие.ру

Pin It on Pinterest

Share This