Izaberite stranicu

У Недељу Отаца Седмог васељенског сабора Његово Преосвештенство Епископ жички г. Јустин служио је свету архијерејску Литургију у селу Гунцатима, надомак Кнића. Његовом Преосвештенству су саслуживали протојереј-ставрофор др Дарко Ђого, декан Богословског факултета Светог Василија Острошког у Фочи, протосинђел Дамјан (Цветковић), секретар ЕУО Епарxије жичке, протосинђел Сава (Илић), секретар Епископа жичког, јереј Милован Благојевић, парох у Пајсијевићу, као и ђакони Александар Грујовић и Владимир Вулета.
За певницом су предивним појањем Литургију улепшале монахиње из Манастира Каменац. У току Литургије владика Јустин је у надахнутој беседи протумачио јеванћеоске речи и посебно истакао потребу да верни народ изабере Царство Божје као своју истинску отаџбину. Пренео је благослов Свете Горе са које је управо стигао идући стопама Светог Саве. У току Литургије причестио се верни народ Гунцата и книћког краја.
Радост верног народа наставила се на трпези љубави коју је приредио протојереј Давид Селаковић, парох гунцатски и арх.намесник гружански. Народ се обрадовао доласку и служењу Владикином, а посебно је све укрепила отвореност и видљива љубав Његовог Преосвештенства према свештенству, монаштву и свим верујућим.

Извор: Епархија жичка

Pin It on Pinterest

Share This