Select Page
Слава Свете Петке прослављена у Цркви посвећеној Божјој угодници и заштитници српског рода, Преподобној Мати Параскеви
Од раног јутра верни народ и деца из основне школе су се окупила пред храмом да дочекају Епископа сремског Господина Василија.
У радости, најлепше речи добродошлице упутила је у име свих, ученица веронауке Срна Ђукић Спасојевић.
Светом Архијерејском Литургијом началствовао је Епископ сремски Господин василије а саслуживали су: протојереј-ставрофор Јован Веселиновић пензионисани свештеник, јереј Мићо Ристић из Бусија и јереј Ратко Голубић из Угриноваца као и епархијско ђакон Слободан Вујасиновић.
Кумови славе су протојереј-ставрофор Драган Гвозденовић са поородицом, г. Душан Продановић са породицом, г. Александар Ђукић Спасојевић са породицом и г. Зоран Кирјак са породицом.
У својој надахнутој беседи Епископ сремски Господин Василије је подсетио на житије Свете Петке, позвао верни народ да се учвршује у вери, да његово познавање наше православне вере буде све веће и боље, а знање о нашој вери све темељитије.
Током Свете Литургије Епископ сремски Господн Василије је произвео Ненада Катића у чин ђакона.
Тридесетогодишња свештеничка служба протојереја Драгана Гвозденовић крунисана је крстоносним знамењем тако да је наш прота Гвозденовић у даљем послушању Српској Православној Цркви, Епархији Сремској и српском роду протојереј-ставрофор који ће и даље молити пред Господом и старати се о духовним чадима Бољеваца.
Епископ сремски Господин Василије је проти Гвозденовићу дао у задатак да се Црква до краја у обнови заврши. Обнову је помогла Управа за сарадњу са Црквама и верским заједницама.
Светој Литургији присуствовали су представници Управе за сарадњу са Црквама и верским заједницама г. Томислав Бранковић, помоћмик и г. Мирољуб  Радосављевић, саветник. У име ове  Владине установе за Цркву у Бољевцима даривали су свете сасуде.
Представници Војске Србије из касарне „Мајор Милан Тепић“ из Јаскова увеличали су својим присуством радост свих житеља Бољеваца.
Зорица Зец
Извор: Епархија сремска

Pin It on Pinterest

Share This