Select Page

Његово Преосвештенство Епископ средњоевропски г. Сергије је током дводневног боравка у Баварској, 25. и 26. октобра.2014 године, посетио регенсбуршску парохију са филијалним храмовима у Ренгенсбургу, Бургхаузену, Пасау и Ланцхуту.
У суботу, 25.октобра 2014 године, епсикоп Сергије је посетио Бургхаузен, где је началствовао вечерњом службом уз саслуживање новорукоположеног презвитера Бојана Симића.
У недељу, 26. октобра 2014 године, епсикоп Сергије је посетио Пасау и Ланцхут. Владика је присуствовао светој Литургији у Пасау коју је служио презвитер Бојан Симић. Након литургије Владика је кренуо пут Ланцхута гдје је присуствовао вечерњој служби и поучио верни народ.
У Регенсбургу владику Сергија су дочекали протопрезвитер Маринко Радмило, парох нирнбершски и администратор регенсбуршки, презвитер Бојан Симић и многобројни верни народ регенсбуршке парохије. Вечерњу службу је служио владика Сергије уз саслуживање проте Маринка и презвитера Бојана. По завршетку вечерње службе, Владика се срдачно обратио верном народу поучивши га вери и истинској љубави међу ближњима и преставио новог свештеника, презвитера Бојана Симића, који ће служити у Регенсбургу и околини.

Извор: Епархија средњоевропска

Pin It on Pinterest

Share This