Izaberite stranicu

Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије служиоје данас са свештенством Свету службу Божију у Цетињском манастиру.
На почетку Литургије Свету тајну крштења примили су Цетињанин Александар Касом и његова породица.
У литургијској проповиједи након читања Светог Јеванђеља Митрополит Амфилохије је рекао да ми хришћани благосиљамо Бога који је творац неба и земље и који је Бог отаца наших.
“Бога који је постао као један од нас. А они који су били заједно са Њим, ученици Његови, они су записали и говорили: Видјесмо славу Његову, као јединороднога, од Оца рођенога”, казао је Митрополит црногорско-приморски.
Он је рекао да је јединородни Син Божји икона Бога Оца.
“Преко Њега се нама открива тајна Творца неба и земље. Преко Њега и кроз Њега ми постајемо као људи по слици и прилици Божјој. И зато су у Цркви Божјој од почетка сликани ликови: на првом мјесту лик Христов”, казао је Владика Амфилохије.
По завршетку Литургије Владика се још једном обратио сабраним вјерницима бесједом у којој је говорио о хришћанству као вјери оптимизма и вјечне и непролазне радости.
Р.В.
[wpaudio url=”http://www.svetigora.com/audio/download/15754/26.10.2014%20Mitropolit%20Cetinje.mp3″ text=”Тонски прилог Радија Светигора”]

Pin It on Pinterest

Share This