Select Page
Ученици основне школе Св.Сава у Билећи, имали су ове, предпосљедње, октобарске седмице могућност да се друже и проведу веома корисне тренутке у разговору са својим парохијским свештеницима. На позив старјешине Саборног храма у Билећи, о.Небојше, вјероучитељ је довео старије разреде у групама(посебно сваки разред) у сабориште Црквене Општине гдје се повео веома конструктиван и занимљив разговор на теме које су ученици својим питањима сами одабрали. Било је веома занимљиво чути многа питања која се јављају у уму и срцима ученика овог узраста, а која су по закључивању наших свештеника веома занимљива и изузетно вриједна пажње. О.Небојша и о.Данило су се потрудили да што конкретније приближе дјеци важност живог учешћа у Цркви, као и важност што чешћег читања Св.Писма кроз које ће уколико наиђу на недоумице слободно моћи рјешавати и разговарати са својим свештеницима.
Закључено је на крају да овакви разговори треба да постану пракса у наредном периоду и да се током полугодишта, бар једанпут пружи могућност ученицима за овакав разговор и контакт са својим свештеницима. Дјеца су у том смјеру изразила жељу да би радо хтјела видјети своје свештенике и у школи, што се овом приликом и планирало у неко скорије вријеме.
Након одржаних духовних разговора, о.Данило је примио и два пета разреда из горепоменуте Основне школе у Саборни храм на практичан час. Ученици су по плану свог програма имали да обиђу храм и виде сасуде, одежде, иконе и богослужбене књиге, што се овом приликом и учинило.
На крају не можемо а да не закључимо да је сарадња свештеник-вјероучитељ-ученик изузетно важна и даје вишеструке плодове на пољу мисионарства наше Свете Цркве.

Извор: Епархија захумско-херцеговачка и приморска

Pin It on Pinterest

Share This