Izaberite stranicu

Епархијски управни одбор у овом сазиву је коначно активиран у време док је Епархијом администрирао Патријарх Српски, од новембра прошле године. По вековној традицији наше свете Цркве, данашњој седници претходила је света Литургија коју је у Саборном храму Свете Тројице служио Његово Преосвештенство Епископ пакрачко-славонски г. Јован уз саслужење надлежног пароха протојереја-ставрофора Ђорђа Теодоровића.
Након Литургије, председник Епархијског управног одбора, Преосвештени Владика Јован, је са члановима одржао радну седницу у просторијама Епархијске канцеларије. ЕУО је разматрао питања стања, судбине и будућности ове Епархије у садашњим условима и дефинисао приоритете у раду Епархије, те донео одлуке везане за живот Епархије, нарочито за манастир Ораховицу.
Наглашен је значај чина устоличења у Пакрацу, најважнијег црквено-народног догађаја у Епархији славонској од обележавања Велике Сеобе 1990. године, као и значај трајног повратка Епископа у свој престони град. У вези с тим, као најхитнија је истакнута потреба обнове Саборног храма и Владичанског двора, који је био и седиште једне од најзначајнијих библиотека у региону.
Посебно је значајним виђено то што је устоличење јако лепо прихваћено од житеља Пакраца свих вера и националности. И прва седница обновљеног Епархијског управног одбора је знак даљег обнављања нормалног живота Епархије Пакрачко-славонске.

Извор: СПЦ/Епархија славонска

Pin It on Pinterest

Share This