Select Page
У недељу, 19. октобра 2014, на празник Светог апостола Томе, Свету Литургију у храму Светог Саве у Флемингтону у Сиднеју служили су протонамесник Саша Чолић и протонамесник Немања Мрђеновић.
На концу Литургије пресечен је славски колач Кола српских сестара „Мајка Југовић“ које вредно ради при овом најстаријем српском храму у Аустралији, а поводом недавнe славе сестара чија је прослава уприличена у недељу. Домаћица овогодишње славе била је сестра Марина Предојевић, са супругом Павлом и породицом. Отац Саша се у својој беседи срдачно захвалио сестрама на пожртвованом раду и великој помоћи. Сестре сваке недеље спремају трпезе љубави и сакупљају прилоге којима помажу храм, тако да је за кратко време већ отплаћен дуг из времена подизања парохијског дома, а помаже се и богословија у Призрену. Тако је и овом приликом Коло приложило храму пет хиљада долара.
По преласку у парохијску салу сабранима се обратио протонамесник Немања Мрђеновић који је саопштио да се данас налази у Флемингтону по благослову и налогу Преосвештеног Епископа Иринеја а затим објаснио и зашто, тако што је прочитао грамату ордена „На предлог Његовог Преосвештенства Епископа аустралијско-новозеландског Иринеја Свети Архијерејски Синод Српске Православне Цркве одликује Коло Српских Сестара „Мајка Југовић“ из сиднејског насеља Флемингтон, на челу са председницом Славицом Павловић, високим одликовањем Орденом Светог Саве III реда“. Грамату ордена потписао је Патријарх српски Г.Г. Иринеј.
Орден је примила дугогодишња председница Славица Павловић, на опште одушевљење гостију који су испунили не само салу црквеног дома већ и места испод великог шатора у порти храма. Она је истог дана предала председништво у КСС својој дугогодишњој сарадници сестри Мири.

Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска

Pin It on Pinterest

Share This