Select Page

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј вратио се синоћ са Свете Горе
Последњег дана посете Грчкој и Светој Гори, Патријарх је служио свету Литургију у Царској Лаври свештеном манастиру Хиландару, заједно са члановима његове пратње Преосвећеном господом Епископима  зворничко-тузланским Хизостомом и жичким г. Јустином.
По изласку са Свете Горе Његова Светост се вратио преко Скопља. Митрополит неапољски Варнава, заједно са државном пратњом, испратио је Патријаха српског г. Иринеја двеста километара од Уранополиса до граничног прелаза Евзони, где је делегацију Српске Православне Цркве дочекала амбасадор Републике Србије у Скопљу гђа Душанка Дивјак-Томић која је делегацију пратила све до полетања из Скопља.
На скопском аеродрому, Патријарха је дочекао Епископ стобијски г. Давид из Православне Охридске Архиепископије, који је љубазношћу и разумевањем аеродромског особља и обезбеђења допратио Патријарха до самог терминала и задржао се с њим у разговору током којег је информисао предстојатеља Српске Цркве о тренутним актуелним црквеним питањима.
Патријрах данас је јуторс служио свету Литургију у Патријаршијској капели Светог Симеона Мироточивог, будући да ће се наредних дана у част родоначелника Немањићке лозе одржати Међународни научни скуп, чији је Патријарх покровитељ.

Извор: СПЦ

Pin It on Pinterest

Share This