Select Page

Међународна православна добротворна организација ( IОСС ) настављајући да помаже подручја пострадала у овогодишњим поплавама широм Србије, упутила је, 20. октобра, хуманитарну пошиљку становницима Текије код Кладова, месту у којем су последице недавних поплава у Епархији тимочкој видљиве на сваком кораку.
Ова изузетно вредна помоћ, за коју је финансијска средства обезбедила Митрополија аустралијско-новозеландска, састоји се у више од 100 тона грађевинског материјала (цемента, креча, глет масе, лепила и др), намењеног за 50 породица из Текије и 12 породица из Грабовице, које ће тиме напокон санирати своје оштећене домове и уселити се у њих пре надолазеће зиме.
Уручењу ове драгоцене донације, која је стигла са благословом Епископа аусталијско-новозеландског г. Иринеја, присуствовао је Преосвећени Епископ тимочки г. Иларион са свештеницима кладовског намесништва и представник IОСС-а г-дин Ненад Прелевић. Они су потом обишли Текију и разговарали са мештанима којима је највећи проблем недостатак средстава за  реновирање првенствено стамбених објеката.
Захваљујући заједничком споразуму Епископа аустралијско-новозеландског  Иринеја и Епископа тимочког  Илариона, и у наредном периоду IOCC ће наставити да помаже ова места, а ускоро ће стићи и новчана помоћ за опремање Основне школе „Светозар Радић“ у Текији, свим потребним наставним средствима.

Извор: Епархија тимочка

Pin It on Pinterest

Share This