Izaberite stranicu

У деветнаесту  недељу по Духовдану, на празник св. апостола Томе, Његово Преосвештенство Епископ нишки Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Преображења Господњег у Пролом бањи.  Његовом Преосвештенству саслуживало је свештенство из Куршумлије, Прокупља и Блаца. Верни народ се, у овој светињи , у предивном и благословеном природном амбијенту окупио да дочека свог Архијереја. Пре почетка Свете Литургије Епископ је обавио мало освећење храма. У својој беседи владика Јован је мудрим речима тумачио дневно Јеванђеље народу и тако га укрепио и поучио, дајући им свој архипастирски благослов.
Након Свете Литургије, љубављу црквене општине Куршумлија приређена је и трепеза љубави.  Епископ Јован је у пратњи свештенства онда обишао цркву свете Параскеве у Пролом бањи, посетио  древни немањићки манастир св. Николе у Куршумлији,  цркву у Конџељу и саборни храм св. Прокопија у Прокупљу.
[wpaudio url=”http://eparhijaniska.rs/images/audio/19.10.2014.ProlomBanja.mp3″ text=”Бесједа Епископа Јована на Литургији”]

Извор: Епархија нишка

Pin It on Pinterest

Share This