Select Page

На позив Надбискупа напуљског, кардинала Крешенца Сепе, председник Одељења за спољне црквене односе Московске Патријаршије, Митрополит Иларион посетио је 17. октобра 2014 године Напуљ да би учествовао на отварању нове школске године на Папском огословском факултету Јужне Италије.

Током ове посете умитрополитовој пратњи били су генералнисекретар Заједнице Сан Еђидио професор Адријано Рокучи, секретар ОСЦО за међухришћанске односе јеромонах Стефан (Игумнов), члан Секретаријата за међухришћанске односе свештеник Алекс Дикарев и јерођакон Николај (Оно).
У резиденцији Напуљског надбискупа Митрополит Иларион се сусрео са кардиналом Крешенцом Сепом, где су две стране размениле мишљења везана за дешавања ових дана у Ватикану током III ванредне Генералне скупштине Бискупског синода Католичке цркве на тему „Пастирски проблеми у контексту проповедања Јеванђеља“.
Затим је на Папском Богословском факултету јужне Италије, који се налази у предграђу Напуља Посилипо, којим председава канцелар Факултета кардинала  Крешенцо Сепе,  одржана свечаност поводом почетка нове академске године. Свечаности су присуствовали бискуп Фросинонеа монсињор Амброђио Спреафико, други уважени гости из бискупија у јужној Италији, професори и многи студенти Факултета.
Митрополит Иларион је одржао предавање на тему „Богословље слободе. Хришћанство и св етовна власт – од Миланског едикта до данас“.
На крају посете Напуљу Митрополит волоколамски је посетио храм Светог Андреја Првозваног  Руске Православне Цркве, који је отворен 2007. године.

Извор: СПЦ/Московска патријаршија

Pin It on Pinterest

Share This