Izaberite stranicu

– Нека вас Господ води на путу ка добрим резултатима! Сетите се увек да Му служите и молитве узносите јер, уз његову помоћ и сопствени труд, сваки успех можете постићи – овим речима благословио је свештеник Владимир Терзић играче Одбојкашког клуба „Спартак“ из Љига са тренерима Богданом Величковићем и Јованом Јовичићем, на празник Светог Свештеномученика Јеротеја и Деспота Стефана Штиљановића, 17/4. октобра Лета Господњег 2014., у Храму Свете Великомученице Марине у Врујцима.

Љишки одбојкаши већ пет година заредом играју у Супер лиги Србије – највишем рангу такмичења за сениоре. Прошле године, први пут врујачки свештеник Владимир Терзић служио им је молебан и помазивао их освећеним уљем, како би са Божјим благословом успешно отпочели такмичарску сезону. Играли су полуфинале Купа Србије и освојили шесто место, што је историјски успех за љишки спорт. Наравно, о снази конкуренције клубова из Београда и других великих градова, сувишно је причати.

– Одбојкаши „Спартака“ су надасве веома побожни, честити и добри момци. Некима од њих својевремено сам предавао веронауку у школи и јако ме радује што је моја пастирска служба данас везана за њих на овај начин. Они вредно тренирају, у условима знатно скромнијим у односу на конкурентске клубове, а постижу добре резултате. Снага вере и молитве свакако им је драгоцена – рекао је свештеник Владимир Терзић, благосиљајући љишке одбојкаше, радостан што молебани у врујачком лепом храму теже да прерасту у традицију.

Ј. Ј.

Извор: Епархија ваљевска

Pin It on Pinterest

Share This