Izaberite stranicu
Данас су манастир Острог посјетили чланови највећег руског мотоциклистичког клуба „Ноћни вукови“. Они су у манастир дошли око подне, а у Црној Гори су у оквиру ходочашћа „Руски Балкан“ којим планирају да популаришу православну културу и вриједности.
”Мотоцикл је за нас симбол слободе, а наш Амблем је симбол Сећања, Верности и Части.
У свом животу Клуб се ослања на православне корене и поштује историју своје земље.
Ми смо ПРАВОСЛАВЦИ и ми смо ПАТРИОТЕ.
Поносимо се својом беспрекорном прошлошћу. Никада нисмо трговали својим принципима, нисмо напуштали своје пријатеље, нисмо мењали своје заставе за туђинске”.
Мотоциклисте, на челу са јеромонахом Гуријем из руске Свето-Тројицке лавре, дочекао је јеромонах Сергије. Они су прво обишли Горњи манастир, гдје су се поклонили моштима Светог Василија Острошког, а потом су обишли и цркву Свете Тројице у Доњем Острогу. Након тога разговарали су са о. Сергијем и манастиру поклонили ручно рађену икону Светог Александра Невског.
Посебно су били одушевљени када су видјели да у цркви Свете Тројице има фреска тог великог руског светитеља.
О. Сергије је јеромонаху Гурију поклонио икону Светог Василија Острошког, а сви остали из групе такође су добили поклоне.
„Ноћни вукови“ су након ручка у са братијом наставили даље. План им је да обиђу Цетињски манастир који је центар Митрополије, а сјутра ће посјетити и Бар и обићи цркву Свете Тројице на врху Румије.
У Острог су дошли након што су обишли Ђурђеве Ступове у Беранама и подгорички храм Христовог Васкрсења. Претходно су обишли храмове и манастире у Македонији, Србији и Албанији.
Изјава предјсдника Русије Путина за њих: „Вукови су дивље дрво, а не собно цвеће“.
Извор: Манастир Острог

Pin It on Pinterest

Share This