Select Page

На празник Покрова Пресвете Богородице 14.10.2014.  године служена је Света Литургија и прослављена црквена слава у селу Шиповљани (Завође) – општина Дрвар. На сам празник Покрова, Свету Литургију  предводио је  протојереј ставрофор отац Жељко Ђурица парох лијевањски, а саслуживао му је јереј Зоран Миловац парох трећи дрварски. Празнично појање предводио је богослов Савко Плавшић , заједно са вјерницима овог мјеста.
Међу присутним вјерницима, молитвено учешће узели су и представници општинске власти, на челу са начелником општине Дрвар господином Стевицом Лукач. Славски колач преломили су свештеници са овогодишњим кумовима,  домаћинима славе – породицом Миљевић из Шиповљана (Завођа).
На крају Литургије отац Жељо  обратио се свима присутнима тумачећи ријечи празничног јеванђеља  „Нека је Богом благословен празник Покрова Пресвете Богородице, нека је сретна слава, да буде на спасење свим парохијанима овог мјеста, као и теби оче Зоране са породицом и свом народу општине Дрвар. Драга браћо и сестре не заборављајте да сви који учествују у прослављању Празника освећују себе и примају благослов духовног и тијелесног здравља на себе, своје духовне и крвне сроднике“.. На крају се обратио и јереј Зоран Миловац ријечима благодарења свима који су учествовали у организацији црквене славе, посебно  породици Миљевић, као и свим вјерницима.
Говорећи о празнику, отац  Зоран је замолио и посавјетовао све да живимо по Јеванђељу у овом свијету савременом, који је пун искушења  –  Књизи коју је Сам Бог написао преко својих слугу и дао нам свете ријечи које окрепљују човјека и осмишљавају његово постојање, све бриге и нерасположења отклања, а дарује истинску љубав и наду у вјечни живот, што је и Марта слушајући поред Христа схватила да је најважније.

После тога сви присутни су наставили дијелити празничну радост  за трпезом љубави гдје се уз народну пјесму и радост нашао и домаћин славе за следећу годину .
Јереј Зоран Миловац

Извор: Епархија бихаћко-петровачка

Pin It on Pinterest

Share This