Izaberite stranicu

Мионичка варош и оближња Бања Врујци познати су по води која лечи и благочешћу и гостољубљу домаћина. Зато им се бањски намерници из разних крајева Србије изнова враћају. Како да телесно оздраве, тако и духовно се окрепе. Храм Свете Великомученице Марине лепотом плени и благодаћу на молитву зове. Надомак њега, темељи Храма Покрова Пресвете Богородице чекају да на светом месту крст заблиста. Како је било до првих послератних година, када безумни порушише оно што је Мајци Божјој припадало. Док неимарски час не куцне, молити се ваља. Верно своме завету, свештенство намесништва колубарског то и чини. Да Мати Божја снагу подари за нова мисионарска прегнућа. У славу Божју, за опроштај заблуделим прецима и напредак нових нараштаја… Тако је било и Лета Господњег 2014. Светом Литургијом началствовао је високопреподобни архимандрит др Никодим (Богосављевић), игуман манастира Рибница, уз саслуживање колубарских свештенослужитеља. Беседећи бројним верницима, архимандрит др Никодим (Богосављевић) указао је на значај Празника Покрова Богородичиног коме је посвећен храм, чији су темељи место сабрања. Кров ове цркве је на небу, а потпуни препород овдашњег народа збиће се њеном обновом, поручио је рибнички игуман.

Братство Црквене општине Бања Врујци, чија је слава Покров Пресвете Богородице, припремило је трпезу љубави у парохијском дому Храма Свете Великомученице Марине. Према речима пароха врујачког свештеника Владимира Терзића, литургијска свечаност сабрала је народ из свих крајева Србије. Гости Хотела „Врујци“ поделили су са мештанима молитвену радост, свесрдно благодарећи на духовним даровима који ће их заувек везивати за Бању Врујци.

Међу учесницима славског сабрања били су потпредседник Општине Љиг Драган Лазаревић, власник предузећа „Вода вода“ и велики добротвор Војин Ђорђевић, као и бројне уважене личности из друштвеног и политичког живота Мионице и Љига.

Ј. Ј.

Фото: Микица Благојевић

Извор: Епархија ваљевска

Pin It on Pinterest

Share This