Select Page
У недељу 12. октобра 2014, настављена је серија духовних вечери и предавања које организује свештеничко братство сиднејског намесништва у сарадњи са омладинском организацијом митрополије „СОЈА“. Након што је у претходном предавању које је одржано на енглеском језику у Ливерпулу на тему Вере и Биоетике говорио протојереј-ставрофор Јован Весић, кабраматско сабрање било је посвећено теми односа вере и морала у Православној Цркви.
Вече је као и обично започето вечерњим богослужењем у 18:00 часова, служио је протојереј.ставрофор Саша Радоичић, који је био и предавач исте вечери. Након молитве свештенство и сабрани народ прешли су у црквену салу где им се најбре обратио парох кабраматски протојереј-ставрофор Ђуро Ђурђевић који је поздравио тридесетак окупљених слушалаца и најавио предавање оца Саше.
Отац Саша је систематски и темељно обрадио одређене аспекте односа морала и вере у Православној Цркви а читаво предавање је забележено у целости и може се послушати на сајту Митрополије.
Након предавања уследила су питања и одговори а потом су чланице Кола Српских Сестара послужиле вечеру и освежења тако да су многи за трпезом љубави остали у душекорисном разговору.
Према ранијем распореду ово предавање одржано је на српском језику а следеће ће бити на енглеском. Следеће предавање одржаће се у недељу 26. октобра 2014, од 18:00 часова у парохији Светог Саве у Флемингтону. Предавач ће бити протонамесник Саша Чолић који ће говорити о вери и савременим изазовима са којима се православни срећу у свету.

Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска

Pin It on Pinterest

Share This