Select Page

У уторак 14. октобра 2014. године у Храму Успенија Пресвете Богородице у Бачком Јарку служено је опело новопрестављеном слузи Божјем Томиславу Ђорђевићу. Опело је служио Његово Преосвештенство Епископ бачки др Иринеј Буловић а саслуживали су пречасни свештеници: протојереј Драган Видаковић, парох буковачки, презвитер Бранислав Мркић, архијерејски намесник новосадсдки други, свештеници Илија Проле, Дојчин Стојановић, Миленко Поповић и Драган Петровић, као и ђакони Мирослав Николић и Славољуб Видаковић.

Епископ Иринеј се обратио породици и окупљеном народу речима утехе подсетивши све да његово тело предајемо земљи а његова душа одлази Господу на дан када Црква прославља Покров Пресвете Богородице и да смо сви уверени да, као што ће његово тело покрити српска земља на којој је живео и коју је волео, тако и његову душу, као и душе и тела свих нас покрива, штити, закриљује својим небеским покровом своје љубави и материнске молитве, Пресветa Богородицa.

Господин Томислав Ђорђевић се упокојио у Господу, трагично преминувши у авионској несрећи 11. октобра 2014. године. Рођен је 1950. године у Белољину, а одрастао је у Врању. Школовао се у Загребу, Крагујевцу и Новом Саду. Успешно се бавио инжењерством, информационим технологијама, спољном трговином, банкарством и пољопривредом.

Био је велики добротвор многих храмова и манастира наше свете Цркве као и један од ктитора храма Успенија Пресвете Богородице у Бачком Јарку, одакле је молитвено и саборно, уз изразе великог поштовања и љубави породице, пријатеља, сарадника, људи којима је помагао да у тешким временима ухлебе своје породице и житељâ Бачког Јарка, испраћен на месно гробље.

Нека Добри Господ настани душу његову у Царству Своме.

Презвитер Драган Петровић

Извор: Епархија бачка

Pin It on Pinterest

Share This