Izaberite stranicu

У  недељу 18. по Духовима, 12. октобра. 2014 године  на празник Преподобног Киријака Отшелника, у храму Светих Стефана и Јелене (Штиљановић) у  Аугзбургу, Његово Преосвештенство Епископ средњоевропски г. Сергије началствовао је евхаристијским сабрањем уз саслужење више презвитера и ђакона поводом храмовне славе.
На почетку свете архијерејске Литургије, епископ Сергије је освештао нова звона приложена од стране вјерног народа аугзбуршке парохије. У својој бесједи након прочитаног Јеванђеља, владика Сергије је рекао да смо сви призвани као апостоли да ширимо љубав међусобно, а нарочито свето Јеванђеље и истакао значај подвига Светих Стефана и Јелене (Штиљановић). Такође, у току свете Литургије, владика Сергије је рукоположио ђакона Бојана Симића у свештенички чин, а после свете Литургије обавио са многобројним народом трократну литију око светог храма и освештао славски колач и жито.
Епископ Сергије је доделио и архијерејске похвалнице вјерноме народу који је помагао својој цркви у изградњи звоника. Старешина храма протопрезвитер Мићо Матић одликован је правом ношења напрснога крста за дугогодишњи труд и ревност своју. На крају је уприличена трпеза љубави у сали ЦО Агузбург.

Извор: СПЦ/Епархија средњоевропска

Pin It on Pinterest

Share This