Select Page

У 18. недељу по Духовима, 12. октобра/29. септембра 2014. године, на дан Светог Киријака Отшелника – Михољдан, Његово Преосвештенство Епископ жички г. Јустин служио је свету архијерејску Литургију у храму Светог пророка Илије у Бајиној Башти.
Епископу су саслуживали игуман манастира Рача архимандрит Сава (Ристић), архијерејски намесник рачански протојереј Горан Милинковић, протојереј Тодор Томић, јереји Владимир Васиљевић, Милинко Лукић, Божо Главоњић, Владимир Кораћ и ђакони Владимир Малешевић и Александар Грујовић.
То је био повод да се верници овог града по први пут сретну и упознају са својим Епископом. Овом приликом, на светој Литургији, Епископ жички Јустин одликовао је протојереја Тодора Томића правом ношења напрсног крста, а затим је ђакона Владимира Малешевића рукоположио у чин презвитера.
Епископ се обратио верницима беседом, осврћући се на прочитано Јеванђеље, а потом се владика Јустин представио свима сабранима.
По завршетку свете Литургије, Епископ је разговарао са верницима у порти цркве Светог пророка Илије, након чега је обишао нови храм Светог Саве, где су га дочекали чланови Грађевинског одбора на челу са председником г. Миодрагом Читаковићем. Председник општине Бајина Башта г. Радомир Филиповић, заменик председника општине г. Мићо Лукић и директор Дринско-лимских хидроелектрана г. Златан Јовановић упознали су епископа Јустина са иницијативом о изградњи споменика патријарху Павлу у Бајиној Башти.

Јереј Владимир Васиљевић

Извор: СПЦ

Pin It on Pinterest

Share This