Select Page

Његово Преосвештенство Епископ топлички г. Арсеније освештао новопостављену бисту краља Александра у Руском дому
Њихова Краљевска Височанства престолонаследник Александар II и принцеза Катарина присуствовали су синоћ свечаној академији у Руском дому у Београду, током које су Престолонаследник и г. Александар Чепурин, амбасадор Руске Федерације у Србији открили бисту краља Александра I.
У свом обраћању, престолонаследник Александар је истакао: „Моја супруга и ја јуче смо били гости француске Владе у Марсељу, где је одата пошта моме деди краљу Александру. Француска Влада је тиме указала велику част и поштовање мојој породици и мени. Данас смо овде са Вама у Руском дому. Мој деда био је велики пријатељ руског народа и руски народ је увек био велики пријатељ нас Срба. Краљ Александар био је веома поштован и на истоку и на западу и због тога сам веома срећан што сам вечерас овде са Вама. Живело наше пријатељство!”
Амбасадор Александар Чепурин указао је на велико пријатељство краља Александра и руског цара Николаја II. Рекао је да су њихове судбине биле испреплетане од најранијег детињства и додао да и српски и руски народ могу да се поносе својим владарима који су се звали Александар.
Његово Преосвештенство Владика топлички г. Арсеније, викар Патријарха српског, освештао је бисту. По завршетку церемоније гости су погледали веома занимљив културно-уметнички програм.

Извор: СПЦ/www.dvor.rs

Pin It on Pinterest

Share This