Select Page

Српска православна парохија у Барселони прославила је торжествено своју славу Покров Пресвете Богородице.
Том приликом свету архијерејску Литургију је служио Епископ западноевропски г. Лука уз саслужење свештеника из целе Шпаније, који већ трећу деценију служе под светосавским омофором, али и гостију из Србије: протојереја-ставрофора др Радомира Поповића, проф. Православног богословског факултета Унивезитета у Београду, и јереја Јована Милановића, професора Карловачке богословије.
Владика Лука је, пре свете Литургије, у чтеца рукопроизвео г. Немању Милетића из Чачка, доктора хемије, који са породицом живи и ради у Билбау. У светој служби су учествовали православни Срби, Каталонци, Румуни, Руси, Французи, а на крају су се сви и причестили светим даровима, да би после свете Литургије заједно пришли трпези љубави, коју су уприличили свештеници из Барселоне  – Жоан и Мартин са својим породицама и парохијанима.
У оквиру прославе, свечаним предавањем о духовности започет је зимски семестар у школи која фунционише при Српској православној парохији у Барселони, а окупљене студенте је поред епископа Луке и бираним речима поздравио протојереј-ставрофор др Радомир Поповић.

Извор: СПЦ

Pin It on Pinterest

Share This