Izaberite stranicu
Захваљујући бројним партнерима, индивидуалним и корпоративним донаторима, Фондација Ана и Владе Дивац је за мање од три месеца од катастрофалних мајских поплава започела и спровела пројекте обнове у укупној вредности од 1,2 милион УСД који су омогућили нормалне животне, образовне и радне услове након поплава за преко 4.500 људи у поплављеним подручјима.
Са 1. септембром почела са радом 2 вртића и 4 школе које је обновила Фондација Ана и Владе Дивац
3. септембра заједно са нашим партнером Еуробанком свечано смо отворили обновљени вртић у Убу.
16. септембра отворили обновљени вртић Невена у Обреновцу захваљујући партнерству са компанијом П&Г.
Завршени су радови на обнови издвојених одељења основних школа у Башину, Јелаву и Медошевцу и ђаци су на време кренули у школу.
У току су радови на обнови Прве обреновачке школе који ће бити завршени до средине октобра.
Уз подршку компаније П&Г Фондација обнавља Центар за смештај и дневни боравак деце са сметњама у развоју у Обреновцу а радови су почели средином септембра.
Захваљујући нашим донаторима, компанијама П&Г, Wиенер Стадтисцхе осигурању, Норвешкој амбасади, УниЦредит банци и бројним индивидуалним донаторима помажемо обнову скоро 70 породичних кућа оштећених у поплавама.
Потписивање уговора са 7 породица у Обреновцу о додели грађевинског материјала за обнову кућа уз финансијску подршку Wиенер Стäдтисцхе.
Испорука грађевинског материјала за обнову 12 кућа у Параћину и 17 у Свилајнцу.
Обновљене три куће самохраних мајки у Бијељини и Мионици.
Фондација Ана и Владе Дивац једна је од организација партнера немачкој организацији АСБ у реализацији Пројекта “Пружање подршке за обнову поплављених домаћинстава и локалних привреда у Србији” који се финансира од Европске Уније. Преко Фондације ће у оквиру овог пројекта бити додељена финансијска помоћ за најмање 70 малих предузећа у општинама Ваљево, Осечина, Мали Зворник и Љубовија.
Током септембра, тимови Фондације обишли су преко 100 предузетника и пољопривредника у овим општинама са циљем одабира најугроженијих породица које су због поплава остали без извора прихода.

Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска

Pin It on Pinterest

Share This