Select Page

У уторак, 7. октобра 2014. године, на позив Његове Светости Патријарха московског и све Русије Г. Г. Кирила, Његово Високопреосвештенство Митрополит загребачко-љубљански Г. др Порфирије, отпутовао је у Москву у тродневну посету Руској Православној Цркви, поводом свечане прославе празника преподобног Сергија Радонешког
На сам дан празника, 8. октобра 2014. године, Његово Високопреосвештенство Митрополит Порфирије саслуживао је Његовој Светости Патријарху Руском Г. Кирилу, на светој Божанственој Литургији у Свето-Троицко Сергијевој Лаври, манастиру који представља најважнији духовни центар Руске Православне Цркве.
Том приликом, Високопреосвећени Митрополит Г. др Порфирије је разговарао са Његовом Светошћу Патријархом московским и све Русије Г. Г. Кирилом. У срдачном разговору Високопреосвећени Митрополит Г. др Порфирије упознао је свог домаћина са ситуацијом и проблемима са којима се суочава Православни народ у богоспасаваној Митрополији загребачко-љубљанској, као и о пастирском раду и духовним изазовима са којима се сусреће као новоизабрани Митрополит.

Извор: Митрополија загребачко-љубљанска

Pin It on Pinterest

Share This