Select Page

Крупне акције које је организовао покрет „Манифестација за све“ одржавају се у Паризу и Бордоу, саопштава РИА Новости. У главном граду колона од више хиљада демонстраната са заставама и транспарентима прошла је од сјеверо-западног дијела града до трга Монпарнас на супротну обалу Сене.
Десетине хиљада противника једнополних бракова опет је изашло на улице француских градова: али овога пута како би иступили против сурогатног материнства и вјештачке оплодње за једнополне породице.
Акција се одржава под девизом „Човјек није роба!“. На тај начин активисти покрета изражавају протесте против сурогатног материнства. Поред тога, они се плаше планова да се у Француској дозволи за лезбијске парове примјена асистиране репродуктивне технологије (АРТ).
У међувремену, два дана прије акције, премијер-министар француске Манул Валс опет је изјавио да сурогатно материнство у земљи неће бити дозвољено. Што се тиче примјене АРТ за једнополне женске парове, оно је било планирано заједно са усвајањем закона о истополним браковима, међутим, то је одложено.
Легализација једнополних бракова била је једно од предизборних обећања предсједника социјалиста Франсоа Оланда. Одговарајући закон усвојен је 18. маја 2013. године, дискусију текста документа у парламенту пратиле се акције протеста опозиције којих је било више хиљада – неколико пута у њима учествовало је више милиона људи.

С руског: Марија Живковић

Извор: Правослоавие.ру

Pin It on Pinterest

Share This