Select Page

У 17. недељу по Духовима, на празник Светог свештеномученика Фоке, светог апостола Кодрата и светог пророка Јоне, Његово Преосвештенство Епископ нишки Г.Јован служио је свету архијерејску Литургију у нишком Саборном храму.
Епископу је саслуживало свештенство града Ниша као и многобројни народ који се стекао под сводове храма да заједно са својим архијерејем принесе жртву хвале, међу којима велики број најмлађих и школараца.
Након читања божанскога Писма, Епископ је поучио све сабране говорећи и тумачећи јеванђелску поруку а у наставку Службе осветио антиминсе.
[wpaudio url=“http://eparhijaniska.rs/images/audio/10.05.2014.Liturgija.mp3″ text=“Бесједа Eпископа Јована након читања Јеванђеља“]
На крају Свете Литургије Епископ је молитвом призвао благослов Светога Духа на све оне који започињу нову школску годину, како ученике тако и њихове наставнике.

У просторијама светосавског дома, по Литургији, Епископ је одржао предавње на тему ,,Тајна символа,, и тиме отворио овогодишњи циклус духовних предавања при нишком Саборном храму.
[wpaudio url=“http://eparhijaniska.rs/images/audio/10.05.2014.Predavanje.mp3″ text=“Предавање Eпископа Јована“]

У поподневним часовима Владика је присуствовао крштењу новог члана Цркве Божије, новорођене девојчице Миле, и миропомазао је. А речима поуке упутио њене родитеље и ближње да се старају што ревносније о њеном духовног изграђивању и зажелео јој многа лета.
[wpaudio url=“http://eparhijaniska.rs/images/audio/10.05.2014.Krstenje.mp3″ text=“Бесједа Eпископа Јована на крштењу“]

Извор: Епархија нишка

Pin It on Pinterest

Share This