Select Page

У Недељу 17-у по Духовима, 05.октобра 2014. године у Манастиру Глоговцу Свету архијерјеску Литургију служио је Њеово Преосвештенство Епископ источно-амерички г. Митрофан уз саслужење домаћина Епископа бихаћко-петровачког г. Атанасија и свештеника и свештеномонаха из Епархије бихаћко-петровачке, као и гост свештеник Саво Ракита из Епархије сремске.
На крају Свете Литургије присутнима се обратио Владика Митрофан изразивши велику радост што се обрео у храму у којем је почео да открива Тајну Христову, Тајну Цркве и где се први пут причестио.
„Овде, са овога светог мјеста проповјрдали су велики људи, духовници, свештеници, патријарси, као што је блажене успомене Патријарх Павле, блажене успомене епископ Василије бањалучки а потом жички, блажене успомене владика Андреј и многи други архијереји после тога који су још живи. А има и оних дивних свештеника који су проповједали а то је наш незаборавни отац Мирислав Стрика, који је овде верно служио неколико деценија. И све ме је то посетило да пробудим у себи мишљења на  све те дивне људе који су долазили овде годинама и годинама“, истакао је владика Митрофан. У свом даљем обраћању Владика је протумачио и одељак из Светог Јеванђеља,  позвавши верне да сједине своју веру са љубављу у Светој Тројици, Оцу, Сину и Светом Духу! По завршетку беседе, драгог госта поздравио је Владика Атанасије, заблагодаривши се што нас је посјетио и што је началствовао Светом Литургијим.
Затим је уследила трпеза љубави коју је за госте и све присутне припремио отац Теофил, настојатељ ове Свете обитељи.
БЕСЕДА ЕПИСКОПА АТАНАСИЈА

Извор: Епархија бихаћко-петровачка

Pin It on Pinterest

Share This