Select Page

Међународни конкурс Светосавског звонца и Међународног фонда јединства православних народа из Москве – Одељење за Србију, а под покровитељством РЖД Интернешнел (Руске железнице),  „Воз жеља“, још једном је потврдио да деца путем Звонца креативношћу  исказују своје виђење света и окружења: породице, пријатеља, школе, и саопштавају им жеље и надања свог детињства прожете са много љубави, скромности и стрпљења. Иако је конкурс веома кратко трајао и то само у прве три недеље ове нове школске године, деца су била вредна и послала су преко 1.000 радова. Комисија која је одређивала ко је међу њима најбољи, имала је заиста незахвалан посао јер су прецизне пропозиције давале могућност да су носиоци награда само првопласирани, а квалитет радова је био такав да су многи радови, по својој оргиналности, лепоти и креативности, могли бити награђени.
Сала Музеја Железница Србије била је испуњена до последњег места. Деца која су допутавала из свих делова Србије и Републике Српске да би примила награде, знатижељно су на изложбеним паноима међу изложеним радовима тражила своја дела, а у исто време упознавала се са виђењем „воза жеља“ својих вршњака. Скуп је отворила Госпођа Радмила Мишев, главни и одговорни уредник Светосавског звонца, а присутнима су се испред суорганизатора конкурса обратили Господин Мансурбег Султанов, заменик директора РЖД Интернешнел и Госпођица Јана Балузина, директор службе за односе са јавношћу ове руске компаније која ради у саставу Руских Железница, затим Наталија Коцев, директор Српског одељења Међународног фонда јединства православних народа, а испред домаћина догађаја говорили су Владимир Радовић, помоћник генералног директора „Железнице Србије“ и Ненад Станисављевић, директор Медија центра ове националне компаније.
Приказ најбољих радова отпочео је феноменалиним петоминутним филмом Данила Даниловића који је добио специјалну награду, а затим се после сваког прозваног имена на видео биму приказивао рад награђеног уз громогласни аплауз публике.
Награде које су за најбоље обезбедили РЖД Интернешнел, Светосавско звонце  и Међународни фонд јединства православних народа су биле: лаптоп за првопласиране, таблет рачунар за другопласиране и паметни мобилни телефон за трећепласиране. Поред првопласираних, Граматама је награђено још двадесет учесника, чији су радови били веома високо оцењени.  Они су добили укориченим годишњак Светосавског звонца, збирку најлепших прича „Бакине божићне приче“ и  књигу  о Светој браћи Ћирилу и Методију.
После доделе награда приређен је мали пријем за све, мале и велике посетиоце, растали смо се са обећањем да ћемо наредне године опет путовати „Возом жеља“.

Извор: Светосавско звонце


Pin It on Pinterest

Share This