Select Page

Из Фондације „Патријарх Павле“ упућена помоћ за угрожене у поплавама нарочито у месту Јамена.
Епископ сремски Господин Василије је у уторак, 30.септембра 2014. обишао угрожене породице и договорио се о обнови њихових домова.
Радови на обнови и градњи домова почињу месеца октобра лета Господњег 2014.
У Патријаршији српској у Београду 25. септембра 2014. године одржана седница Управног одбора Фондације „Патријарх Павле“
Седницом је председавао Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј у својству председника. Присуствовали су Његово Високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије, Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски г. Теодосије, протојереј-ставрофор Трајан Којић, г. Градимир Станић и г. Милан Андрић, секретар Одбора. Разматран је извештај о финансијском пословању Фондације у протеклом периоду, као и о оствареним и реализованим средствима у складу са Статутом Фондације и Правилником о додели помоћи. Финансијски извештај је поднео благајник Раде Минић.
Управни Одбор је узео на знање извештај о прикупљеним и реализованим средствима на име помоћи поплављеним подручјима у Републици Србији и Републици Српској. Највећи део средстава донирали су Московска патријаршија, Бугарска патријаршија, Кипарска архиепископија, Грчка архиепископија, Српска Православна Црква и дијаспора у Сједињеним Америчким Државама и Канади, Православна Црква у Чешкој, Варшавска митрополија, Епархија британско-скандинавска Српске Православне Цркве и Српска православна црквена општина Јоханесбург.
Ова средства су одмах достављена епархијама: ваљевској, жичкој, шумадијској, зворничко-тузланској, бањалучкој, шабачкој, сремској и браничевској, које ће организовати непосредну доделу помоћи угроженима на канонском подручју ових епархија.
Овим црквеним јединицама укупно је уплаћено 115.000.000,00 динара и 264.670,00 канадских долара.

Извор: Епархија сремска/СПЦ

Pin It on Pinterest

Share This