Select Page

Непрестано бринући о повереном народу, Преосвећени Епископ ваљевски Г. Милутин, посетио је у среду, 1. октобра 2014. године, град Обреновац и овом приликом обишао Цркву, Геронтолошки центар, предшколску установу Перка Вићентијевић и Дом здравља.
Епископ се најпре састао са обреновачким свештенослужитељима и сагледао последице штете које је мајска поплава изазвала у овој црквеној јединици.
У пратњи свештеника, Епископ је посетио Геронтолошки центар који се налази у непосредној близини Цркве. Дочекан од стране директора ове установе г. Зорана Суботића и запослених, Архијереј је информисан о смештајним капацитетима установе , последицама поплаве као и о најнеопходнијим стварима, потребним за несметано функционисање ове установе у којој живи преко четири стотине корисника. Важно је напоменути да у овом центру постоји капела у којој се неколико пута годишње служи Света Литургија.
Г. Милош Десанчић, директор предшколске установе “ Перка Вићентијевић”, срдачно је дочекао Епископа Милутина који је потом на кратко посетио и час најмлађих обреновчана и сагледао услове у којима ова деца живе и раде. Директор Милош Десанчић информисао је Епископа о току обнове до сада као и о плановима за даљу обнову.
На крају, Епископ ваљевски, посетио је и Дом здравља у Обреновцу , где га је директорка ове установе , госпођа Маја Тодоровић упознала, са последицама поплаве у овој установи али и о току обнове.
Циљ посете Епископа ваљевског јесте реално сагледавање штете настале у институцијама града Обреновца, како би Епархија ваљевска упутила помоћ коју је Српска Православна Црква прикупила.Епископ Милутин је обећао да ће приликом следеће посете обићи све школе у Обреновцу.

Протонамесник Слободан Илић

Извор: СПЦ/crkvauobrenovcu.rs

Pin It on Pinterest

Share This