Select Page

Маријам Ибрахим, Суданка оптужена за апостасију и осуђена на смрт, након што је ослобођена одлучила је да покрене кампању за помоћ прогоњенима за вјеру, преноси британски BBC.
„Нажалост, све се то дешава под окриљем закона“, казала је она, додавши да већина суданских затвореника живе у нечовјечним уславима, „Тако да, умјесто да их штити, закон им наноси неправду“.
Маријам Ибрахим је осуђена на смрт због своје хришћанске вјере. Након што је њен отац напустио породицу, Маријам је васпитавана у хришћанској вјери своје мајке и касније се удала за хришћанина. Међутим, судански закон је сматра муслиманком, будући да је то била вјера њеног оца, а одрицање од ислама подлеже смртној казни. Поред тога, закон није признао ни њен брак, због чега је оптужена за ванбрачне односе и осуђена, додатно, на сто удараца бичем.
Маријам је у затвору родила своје друго дијете, са ногама у оковима. Након међународног притиска, ипак је ослобођена.
„Није било лако, то се не може описати“, казала је у разговору за BBC, „али у Судану има других који су у горој ситуацији него што сам ја била“.
Маријам, тренутно, са породицом живи у Сједињеним Америчким Државама, али се нада да ће се вратити у отаџбину и помоћи онима који су прогоњени због своје вјере.

Pin It on Pinterest

Share This