Select Page

Како се љубављу, креативним и вредним радом долази до резултата да две трећине ученика у ОШ ,,Владислав Петковић Дис“  у Грљану код Зајечара похађа веронауку, пример је вероучитеља Златка Здравковића, који своју љубав и веру према Свеблагом Господу успешно преноси на најмлађе чланове наше свете Православне Цркве.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAИзузетном сарадњом са директорком школе г-ђом Јасмином Фировић Ђерговић и наставним кадром школе, учествовањем ученика веронауке у раду многих секција којима се чува вера и народна традиција од заборава, ова школа на најбољи начин показује колико овакав заједнички рад пружа добре резултате у васпитању и образовању основаца. Вероучитељ Златко са осмехом на лицу улази на часове веронауке, где се за ученике отвара један нови свет радосног хришћанског живота, а занимљивим и прилагођеним приступом и методама рада ученици се упознају са основама наше вере . Када је то потребно дечји проблеми, несташлуци и интерсовања постају и његови.
Ученици веронауке редовно посећују црквена богослужења и причешћују се светим Тајнама, а свог вероучитеља пажљиво слушају и стичу сазнања о значају сваког празника.
Почетком ове школске године директорка школе г-ђа Јасмина присуствовала је часовима веронауке и том приликом честитала вероучитељу Златку на рекордних 84,6 % деце пријављених за веронауку у нижој настави и 67,4 % ученика у вишим разредима и овом приликом пожелела успешан рад и у будућем периоду.

Извор: Епархија тимочка

Pin It on Pinterest

Share This