Izaberite stranicu

Портландска парохија прославила је парохиску славу, Сабор српских Светитеља, у недељу 14.септембра 2014.год.
У храму Св. Димитрија у Бидефорду, уз присуство већег броја парохијана ,Архијерејску Литургију служио је Његово Преосвештенство Епископ Г.Др. Митрофан уз саслуживање Арх.Намесника Вашингтонског протојереја-ставрофора Александра Влајковића и надлежног свештеника протојереја Ивана Марјановића.
Посета Епископа Митрофана, овој најсевернијој парохији Источноамеричке Епархије, обрадовала је парохијане ове парохије који су с пажњом и задовољством пратили службу у цркви.  Владика је у беседи указао на значај и жртву Српских Светитеља који су својим одрицањем од материјалног, а неретко и својим животом задужили српски народ да остане на путу Светога Саве.
На Литургији одговарала је певница Портландске парохије.
Домаћин (кум) славе била је  породица Бобана Војновића из Јужног Портланда. После резања Славског колача прешло се у црквену салу на заједнички ручак.  Надлежни свештеник, о.Иван,  захвалио се Епископу Митрофану на посети и учешћу у слави поздравивши  госте; о.Александра, Грчког свештеника о.Василиса , о.        Џона из Антиохиске јуриздикције, као и госте из Бостонске парохије.
За време ручка Епископ Митрофан се захвалио парохијанима ове парохије на прикупљеном прилогу за поплаве у Србији и региону рекавши ; ‘’ Без жртве нема ни добрих дела. ‘’
Био  је ово један радостан и благословен дан који је унео нову духовну снагу у ову  парохију.

Свештеник Иван Марјановић

Извор: Епархија источноамеричка

Pin It on Pinterest

Share This