Select Page

Рано недељно јутро у просторијама Верског добротворног старатељства вредно су започели Драгица, најредовнија куварица Црквене народне кухиње, и Вук, богослов и службеник ВДС-а. Они су удружили снаге да децу из Болнице у Сокобањској обрадују домаћим оброком након светог причешћа.
Деца из болнице су организовано превежена до храма Светог Саве и док су они у првим редовима присутвовали архијерејској Литургији са чином призива Светог Духа на почетку нове школске године, пасуљ који су вредни волонтери ВДС-а кували већ је био готов.
На платоу испред храма Светог Саве, око седамдест малишана нас је сачекало са својим родитељима и особљем. Придружили су им се и богослови који су помогли при постављању столова и послуживању деце. Пасуљ и салату су похвалила сва деца и док су неки више уживали у куваном оброку они најмлађи највише су се обрадовали бомбонама и ванилицама. Да мале ствари чине велике људе срећним показала је млада Александра, која је нашој волонтерки док је гурала њена колица назад до болничког кревета рекла: „Највише ми се допало да будем напољу са другарима, свиђа ми се дрвеће у парку око цркве. Баш сам срећна што смо ручали напољу и били у цркви.“
Велику радост и задовољство исказало је особље болнице као и професори школа за децу која болују од целебрале парализе и других сметњи у развоју. Зоран Ђукић, професор физичког васпитања у школе „Драган Херцег“ похвалио је наше ангажовање и захвалио нам се заједно са Милицом Драгић, професорком верске наставе у истој школи, која нас је и позвала да уприличимо дружење и проведемо дан са овом децом.
Сунце је обасјало наш сусрет ведримом и топлотом а присуство Светог Духа пратило нас је након литургије, током ручка и дружења са децом. Растали смо се у духу православља са пуно размењене љубави и среће.

Андријана Шћепановић

Извор: СПЦ/ ВДС

Pin It on Pinterest

Share This