Select Page

У сриједу 10. септембра у Државном дворцу московског Кремља отворен је међународни форум „Многодјетна породица и будућност човјечанства“.
Теме дискусија су питања везана за породицу у разним сферама живота, као и разумијевање социјалних, економских, културних и духовно-моралних услова живота породице у савременом свијету. Форум је сабрао преко хиљаду људи, међу којима су представници 69 региона Русије и више од 250 људи из 45 земаља свијета, као и руски званичници и свештенство.
Организатори овог двнодневног догађаја, који се одржава у оквиру националног програма „Светост материнства“, су Центар националне славе и Фонд светог Андреја првозваног, уз подршку добротворног фонда Свети Василије Велики и Патријаршијске комисије за питања породице, заштите материнства и дјетињства, и уз учешће руских и страних друштвених организација.
Отварању форума присуствовали су Патријарх московски и све Русије Кирил, предсједник синодалног Одјељења за спољне црквене везе и други представници Московске патријаршије.
Обраћајући се учесницима форума, Патријарх Кирил је истакао: „Многодјетна породица је феномен који има утицај на многе, јер то је примјер како људи, предајући свој живот другима, граде чврсту заједницу. Велика и здрава породица је фактор који одређује морално здравље цијелог друштва. Дубоко сам увјерен у то и зато подржавам сва догађања и програме које спроводите у сарадњи са истомишљеницима из других земаља свијета“.
Форум је наставио са радом 11. септембра у сали Храма Христовог Васкрсења.

Са енглеског: Александар Орландић

Извор: mospat.ru/en

Pin It on Pinterest

Share This