Izaberite stranicu

Прави трилер претвара се у историју тражења мошти свете Анастасије. Мошти су украдене у априлу 2012. године из ставропигијалног манастира који је подигнут у част те светитељке близу Солуна, пише Ромфеа.
Сада полиција почиње потрагу у Украјини. Према подацима које имају, свете мошти могу бити у рукама било којег богатог Украјинца.
Један од чланова пљачкашке групе, који је пљачкао храмове по Грчкој, ухапшен је. „Без обзира на тешку казну, он је одбио да било шта каже о активностима банде или да открије наручиоца крађа светих мошти свете Анастасије, саопштио је адвокат манастира Манолис Ламдзидис.
Суд у Солуну одредио је затворску казну од десет година 29-годишњем Румуну, који је учествовао са шест ортака у пљачки храмова.
Господин Ламдзидис је објаснио да је полиција добила потврде да се траг мошти губи у Украјини, а не у Румунији, како се претпостављало на почетку истраге.
“Претпоставља се да се крађа мошти десила по наруџби неког богатог Украјинца. У земљама бившег СССР-а богати су имали обичај да у својим кућама држе мошти светитеља као драгоцјености, завршио је своју ријеч адвокат.

Са грчког: Константин Норкин

Са руског: Марија Живковић

Извор: Православие.ру

Pin It on Pinterest

Share This