Izaberite stranicu

У недјељу 07. септембра 2014. године, освећен је новоподигнути храм преподобног Сисоја Великог у Пукишу. Освећење Цркве извршио је Његово Преосвештенство Епископ Константин уз саслужење Архијерејског намјесника брчанског протојереја-ставрофора Драгана Ћирковића, протојереја-ставрофора Славка Максимовића и ђакона Богдана Стјепановића.
Након свечаног чина освећења храма, одслужена је и прва Архијерејска Литургија којој је присуствовао велики број вјерног народа из ове парохије, али и гости из Брчко дистрикта и вјерници околних парохија. По завршетку Литургије вјерницима се обратио Његово Преосвештенство Епископ Константин пригодном бесједом, у којој је истакао своју радост због још једног новоподигнутог храма Господњег и изразио наду да ће велики заступник и молитвеник пред Господом, Свети Сисоје Велики, увијек бити на помоћи овом храму и свим њеним парохијанима.
Част кумства овог светог храма припала је Бранки Зимоњић и Добри Јовановићу из Пукиша. Кум иконостаса био је г-дин Марко Гаговић из Пукиша.
Након молитвеног дијела, уприличена је богата трпеза љубави уз свенародно весеље.

Ђакон Кристијан Ђокић

Извор: Епархија зворничко-тузланска


 

Pin It on Pinterest

Share This