Select Page

Његово Блаженство Патријарх јерусалимски Теофил стигао је на Кипар у суботу 30. августа 2014, у пратњи Његовог Високопреосвештенства Архиепископа контантинског Аристарха, старијег генералног секретара, и јерођакона Евлогија.
Патријарха су на аеродрому у Ларнаки дочекали Његово Блаженство Архиепископ кипарски Хризостом и егзарх Светога Гроба на Кипру Митрополит Востре Тимотеј.
У наставку је Његово Блаженство обишао новоустановљену Егзархију Светога Гроба. У подне је Митрополит Тимотеј дочекао високог госта и министра образовања Републике Кипра у својој резиденцији и припремио им трпезу љубави. Поподне је одслужено бденије у цркви Егзархије.
У недељу ујутру, 31. августа, Патријарх јерусалимски Теофил и Архиепископ кипарски Хризостом служили су торжествену Литургију уз саслужење Егзарха, Митрополита Востре Тимотеја; Архиепископа константинског Аристарха, Митрополита месаоријског Григорија из Кипарске Православне Цркве, архимандрита Романа из Антиохијске Патријаршије, јерођакона Евлогија и јерођакона Кипријана. Појци из Патријаршија Александријске, Антиохијске, Јерусалимске и Православне Цркве Кипра појали су на грчком и арапском. У наставку је Архиепископ кипарски у својој резиденцији.уприличио трпезу љубави за госте.

Извор: СПЦ/Јерусалимска патријаршија

Pin It on Pinterest

Share This