Select Page
29. августа 2014. године архијереј Приморске митрополије, митрополит Владивосточки и Приморски Венијамин посетио је II намесништво Владивосточке епархије (град Усуријск), Штаб Пете армије општих јединица и Сергејевски школски центар Источног војног округа.
У присуству команданта Пете армије, командира бригада и личног састава – око 2 хиљаде војника и клира на дан кад Црква помиње преношење у Константинопољ Нерукотворне иконе Господа Исуса Христа, освештана је пољска мобилна црква.
Нови храм је освештан у част Нерукотворне иконе Христа Спаситеља.
Чин освећења је обавио митрополит Владивосточки и Приморски Венијамин, с којим су служили свештеници протојереј Григорије Цуркан и протојереј Владимир Капитањук, преноси служба за штампу Владивосточке епархије.
«У Приморју је то практично први пољски храм, – рекао је помоћник команданта Пете армије за рад с верујућим војницима, заменик руководиоца одељења Владивосточке епархије за сарадњу с Оружаним снагама РФ протојереј Григорије Цуркан. – Овај храм је мобилан, у случају потребе за кратко време може бити премештен с једног места на друго.»

(Фото Виталија Евгенијевича Ањкова (РИА-Новости) и службе за штампу Владивосточке епархије)

Са руског: Марина Тодић

Извор: Православие.ру

Pin It on Pinterest

Share This