Select Page
У недељу 31. августа 2014, одржано је још једно духовно вече и предавање у серији коју организују намесништво сиднејско Митрополије аустралијско-новозеландско и СОЈА. Овом приликом у цркви Светог Архангела Михаила у Хомбушу предавање на енглеском језику одржао је протонамесник Немања Мрђеновић, секретар Митрополије аустралијско-новозеландске.
Као и обично вече је почело вечерњим богослужењем које су служили протојереј-ставрофор Јован Весић и протођакон Кристофер Хендерсон, док је протиница Хелен Весић предводила певницу.
Након вечерњег и краће паузе, отац Немања одржао је предавање под насловом „Путокази боготражитељима“ у коме је говорио о томе како људи гледају на Бога, какву врсту односа са Богом развијају и како живе са Богом. Већи део другог дела предавања био је посвећен питању Цркве, односно живота хришћанина у Цркви.
Након предавања на питања присутних међу којима је било доста и омладине одговарали су отац Немања, као и отац Јован Весић и архијерејски намесник сиднејски протојереј-ставрофор Миодраг Перић. Значајним запажањима вече су употпунили и отац Саша Чолић као и докторанд Иан Мичи чија је ужа специјалност патрологија и историја Цркве.
На крају вечери прота Миодраг најавио је следеће духовно вече и предавање које ће се одржати 14. септембра 2014. у храму Светог Архиђакона Стефана у Рути Хилу где ће предавање о „богослужбеном кругу и календару“ одржати протојереј-ставрофор Србољуб Милетић. Ово предавање ће бити на српском језику, док ће се следеће англофоно предавање одржати 28. септембра у храму Светог Луке у Ливерпулу када ће о теми „Биоетика“ говорити прота Јован Весић.

Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска

Pin It on Pinterest

Share This