Izaberite stranicu

„Отварање руске школе значајно ће допринети јачању људских веза између наших земаља. Палестински ученици који буду ту учили, значајно ће проширити своје видике и упознатиса великим достигнућима богате руске културе“, Путин је изјавио у свом обраћању учесницима свечаности отварања ове школе.
Председник РФ је изјавио како је уверен да ће већина ученика ове школе хтети да наставе своје школовање у Русији. „Пожелео бих људима и школи у Витлејему успех у школовању,“ рекао је Путин.
У свом обраћању Путин је, између осталог, казао да је школа подигнута уз помоћ Русије и активну подршку палестинског председника Махмуда Абаса. „Односи између наших народа имају дугу историју, у којој Витлејем има посебну улогу.  Русија је увек ценила гостопримство које су руски поклоници овде уживали“.
У 19. и 20. веку  Царско православно палестинско друштво у Светој земљи изградило је десетине школа и болница. Хиљаде Палестинаца је касније имало могућност да стекну бесплатно високо образовање у СССР.
„Данас Русија даје 100 стипендија за палестинске студенте који студирају на руским универзитетима. Аутономној држави Палестини, коју је Руска Федерација одувек подржавала, знање је веома потребно,“ изјавио је руски председник.

Извор: СПЦ/Правмир

Pin It on Pinterest

Share This