Select Page

Патријарх антиохијски положиио камен темељац за камп избјеглица који су лишени крова над главом због насиља радикала-такфириста ИГИЛ у Ираку и Сирији.
Двадесет осмог августа поглавар Антиохијске православне цркве посјетио је хришћански градић Хубнимру, у провинцији Хомс, саопштава прес служба патријаршије.
У цркви светог Георгија Побједоносца патријарха је дочекао митрополит акарски Василије (Мансур) са свештенством и житељима града. У храму светог Јована Претече гдје је послије извођења сиријске химне Јован Десети началстовао свеноћним бденијем у саслужењу епископа Мојсија ( ал-Хури) , Јефрема (Тама).
Након заршетка богослужења Патријарх антиохијски положио је камен темељац на коме је уписан пастирски благослов за избјеглички камп који треба да постане уточиште за стотине хришћана и муслимана који су лишени крова над главом.
Хришћани слични вишевјековним храстовима који овдје живе неће оставити своју земљу у коју су срасли коријењем своје душе. Слобода сиријског народа, његова љубав према свијету и неприхватање философије рата и насиља чине га побједником који ће изаћи из свих садашњих искушења још јачи и силнији. Патриајрх је казао да је улога хришћана Блиског истока била и остла у њедрима велике Сирије, гдје су раме уз раме са својом браћом муслиманима градили цивилизацију, чија луча освјетљава сву васељену.

Извор: Православие.ру

Pin It on Pinterest

Share This