Izaberite stranicu

На празник Успења Пресвете Богородице – Велику Госпојину, 28. августа, храм Светог пророка Илије у Илијашу посјетио је потпредсједник Федерације Босне и Херцеговине Светозар Пударић.
Потпредсједника Пударића, који је на овај велики празник Цркве Божије присуствовао Светој литургији у илијашком храму, поздравио је, у име малобројних Срба који живе у Илијашу, надлежни свештеник Божидар Тановић.
Пударић је након Литургије казао да је од кључне важности чувати и његовати традиције властитог народа, очувати идентитет сваке саставнице босанскохерцеговачког друштва, и то чинити на тај начин да се оне међусобно прожимају, да заједно живе и сарађују и да тако уједињени напредујемо даље.
„Очување православне заједнице, очување и одржање Срба у Илијашу је уствари очување и одржање Илијаша какав је увијек био. Без обзира на све кроз шта смо прошли током ужасног рата, који је практично све људе у Илијашу довео у позицију да, кад тад, један дужи или краћи период не живе у својим домовима и буду протјерани и прогнани, да њихова имовина буде опљачкана а нажалост и многи људски животи изгубљени, Илијаш можемо обновити само сви заједно. Сходно томе, дошао сам да дам знак овим људима овдје да нису сами, што вјерујем да и њихови суграђани сваки дан у директној комуникацији дају и да овдје постоји будућност и за српску заједницу и за општину Илијаш и све Илијашане“, истакао је Пударић.

Извор: Епархија дабробосанска

Pin It on Pinterest

Share This