Select Page

Ђаци Призренске Богословије „Свети Кирило и Методије“ синоћ су стигли у царски град Призрен. Ове године Богословија је бројнија за још четрнаест ђака, тако да сад броји 50 ученика у четири разреда.
Прва група ђакa  јуче се окупила у Крушевцу одакле су аутобусом богословије кренули за Грачаницу. На путу за манастир Грачаницу где су их очекивали учници са простора Косова и Метохије зауставили су се на духовно укрепљење у манастир Наупаре. У манастиру Наупаре топло их је дочекао архимандрит Дамаскин који је подсетио да је ово други пут да Призренски богословци долазе у посету тој светој обитељи. Први пут су били ђаци када је ректор Призренске богословије био отац Иринеј Гавриловић сада Његова Светост Патријарх српски, а други пут ево сада када пристижу благословом садашњег ректора Призренске богословије Његовог Преосвештенства Епископа рашко-призренског Теодосија.
У манастиру Грачаници су се сабрали сви ђаци и професори да би после кратког послужења у манастирској трпезарији кренули пут Призрена.

Извор: Епархија рашко-призренска и косовско-метохијска

Pin It on Pinterest

Share This