Select Page

Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије служио је јутрос са свештенством у Цетињском манастиру призив Светог Духа за почетак нове школске године у Богословији Светог Петра Цетињског, школама на Цетињу и у Црној Гори.
Претходно је Владика са свештентвом служио Свету архијерејску литургију.
Молитвено су учествовали професори и ђаци Цетињске Богословије.
Након читања Светог Јеванђеља Владика је у литургијској проповиједи подсјетио да су древни оци Цркве говорили да је практични живот, дјелање, испуњавање заповијести Божјих, оновни предуслов за стицање истинског и правог знања и боговиђења.
„Једино истинско и право знање је боговиђење, а свако друго знање које није обасјано том великом и светом тајном виђења лица Божјег крхко је, слабо, пролазно и ништавно“, рекао је Владика Амфилохије.
„Добро је да се, на почетку нове школске године, подсјетимо на ту велику истину и да се помолимо да Господ засија у срцима нашим нетрулежну свјетлост. И да знамо да се истинска и права мудрост и знање, без обзира по каквим наукама се ради, задобија на познању Онога на коме почива све што постоји“, рекао је Митрополит Амфилохије.
Р.В.
[wpaudio url=“http://www.svetigora.com/audio/download/15443/01.09.2014.%20Mitropolit%20Cetinje.mp3″ text=“Тонски прилог Радија Светигора“]

Pin It on Pinterest

Share This