Select Page

Летњи кампови за децу одржавају се на неколико различитих локација у земљи. Деца учествују у овим камповима по 4-5 сати дневно. Програм кампа је веома разноврстан и деца могу да науче разне важне и лепе ствари.
Студенти Богословске академије, са благословом Епископа Аполоније, Николаја и под надзвором професора Анастасија Памела Барксдејла, одржали су летње кампове за децу у Светом Влашу и Рушкули. Студенти организатори ових кампова учествовали су у програму обуке на Богословској академији да би стекли више искуства у држању наставе. Дневни камп који је одржан на ове две локације имао је тему: „Благе вести и Свеци Албаније“.
Током кампа деца су учила о животу светаца, њиховим учењима како се „воли Бог“ и „како волети један другог“.  Деца су добила да обуку мајице које су специјално за њих имале ове дивне поруке одштампане на њима.  Такође су имали прилике да погледају филм о животу Светог Козме Етилског, и том приликом су добили бојанку, књижицу за бојење икона са сценама из живота Исуса Христа и четири позната албанска светитеља: Светог Астија, Светог Влаха, Светог Јована Владимира и Светог Козме Етолског из Колокондаса.
Камп је завршен поклоничким путовањем у историјски манастир Светог Козме Етолског из Колокондаса како би деца учествовала у обележавању 300-годишњице његовог рођења. 53 људи је учествовало у овом поклоничком путовању, деце и родитеља.
Такође су организовани кампови за децу из група за веронауку из Крјезјара, Либражда и Шелцана. Тема ових кампова је била Божанска Литургијаа циљ је био да деца разумеју значење Божанске Литургије и да учествују у њој.
Иначе,  летњи кампови се одржавају широм Албаније, у Елбасану, Ђинару, а у септембру и у Тирани, Каваји и Сукти.

Извор: СПЦ/OCP

Pin It on Pinterest

Share This