Select Page

У недељу 31.8.2014.године у храму Свете Петке у Новој Пазови, служена је Литургија и Обред молебног пјенија приликом почетка ђачког учења. Традиционално од 2000-те године ова духовна и дечија радост се одржава у овом месту. Неколико дана раније, сваки ученик 1-4 разреда је добио обавештење на кућну адресу и своје име,са неколико поучних речи од којих издвајамо:
„Сигурно је да је најбоље да причешћени-сједињени са Господом уђете у нову школску годину,да би вам била благословена и успешна.“ И још : „Сви се радујемо недељи.Са радошћу очекујемо да видимо српске породице у храму на молитви…“
Литургију је служио протојереј-ставрофор Миле Јокић,архијерејски намесник старопазовачки који је причестио око 200 деце свих узраста. Вероучитељи Димитрије Милановић,Бранка Јованчевић и Светогор Сандић су учествовали у овом сабрању,и са децом отпевали неколико духовних песама. Отац Миле се у молебном пјенију помолио „Дародавцу свих добара“ да ученицима „пошље Духа мудрости и разума,да им отвори ум и уста,те просвети срца њихова ради примања васпитања добрих наука“ и у беседи истакао значај Светог Причешћа,и пожелео ученицима успешну и благословену нову школску годину.
После Светог Причешћа сва деца су добила слаткише,као мали знак пажње,и поздрављајући се са својим вероучитељима радосно и пуна срца одлазила из храма.
Нека би сви ми узрастали у мудрости,страху Божијем, врлини, а највише од свега чували унутрашњи мир као највеће благо у овом свету. Радујмо се као деца,и славимо непрестано Христа Бога Нашега.

Извор: Епархија сремска

Pin It on Pinterest

Share This