Izaberite stranicu

У продужетку Свете Лигургије, дана 29. августа 2014. године, у свечаној сали Општине Александровац, почео је дводневни Четврти национални конгрес о деци и наталитету под слоганом „Србија- свећа која догорева“. Конгрес је био под покровитељством града Александровца, на челу са својим председником др Југославом Стајковцем, и у организацији Удружења „Опстанак“. Наш Епископ, проф. др Давид Перовић, као члан научног одбора Конгреса, био је активан учесник отворивши Конгрес, потом учествујући са својим научним радом „Човек-дете: биће игре (омаж Гадамеру)“.

Другог дана Конгреса, 30. августа 2014. године, после предавача, донети су закључци предходних излагања уз кратку ретроспективу оба дана Конгреса. Закључке је прочитао председник удружења „Опстанак“, проф. др Драган Батавељић. У 12 часова, по завршетку научног дела Конгреса у александровачком Дому културе, почео је први Сабор о наталитету, који је отворио Његово Преосвештенство Епископ крушевачки Господин Давид. Уследио је богат културно уметнички програм, који је својим несебичним присуством и предивним појањем увеличао хор цркве Лазарице из Крушевца.

Господе милосрђа и човекољубља, помози да не догори свећа рађања рода српскога, него да се умножимо по Твојој светој заповести и да испунимо вољу Твоју као свети преци наши, достојно слушајући речи Твоје Свељубљени Христе:

„Пустите децу да долазе к Мени, и не браните им,
јер је Њихово Царство Небеско!“

Свештеник Вукман Петровић

Фото: Зоран Костић

Извор: Епархија крушевачка

[wpaudio url=“http://www.eparhijakrusevacka.com/audio/2014-08-29_2-1.mp3″ text=“Конгрес о дјеци и наталитету, 1. дан“]

[wpaudio url=“http://www.eparhijakrusevacka.com/audio/2014-08-30_1-1.mp3″ text=“Конгрес о дјеци и наталитету, 2. дан“]

Pin It on Pinterest

Share This