Select Page

Митрополија црногорско-приморска могла би да постане сувласник ексклузивног туристичког комплекса у Буљарици, код Петровца на Мору. Катарска компанија ЦДЦИ заинтересована је да из гради ризорт „Буљарица баy“ са 10 до 12 хотела, неколико вила и комплексом апартмана укупно 40.000 смештајних јединица. Ризорт би се градио на земљишту СПЦ, па је ЦДЦИ почела преговоре с Митрополијом.
Инвеститоре из Катара заступа адвокат Ана Коларевић, сестра премијера Мила Ђукановића. Митрополији је понуђено партнерство у пројекту, јер се само тако посао може склопити пошто Црква не прода је своју земљу.
Посао са ЦДЦИ не би био први туристички бизнис Митрополије, која је власник хотела „Подострог“ са три звездице у будванском насељу Света Петка.
Од 1996, захваљујући реституцији, Митрополија црногорско-приморска укњижила је у катастру око 12 километара квадратних земљишта у Црној Гори, као и већину манастира и цркава.
Митрополија је добила спор против општине Будва, која је дужна да јој за изузето земљиште код Цркве Свете Петке, на основу пресуде которског Основног суда, плати 1,8 милиона еура. Спорови се решавају и договором, па је пре неколико месеци доскорашњи градоначелник Подгорице Миомир Мугоша с митрополитом Амфилохијем направио договор да се повуку тужбе и да се спорови реше компензацијама. Тако ће Митроплија уместо земљишта код Цркве Светог Ђорђа под Горицом добити друге парцеле. Реч је о земљишту изузетне вредности у центру Подгорице.
Џомић: Одузета у биљарда
Митрополији је одузета Биљарда, у којој је била БОГОСЛОВИЈА Светог Петра Цетињског. ОСТРОГУ је одузето на СТОТИНЕ ХЕКТАРА земље, коју је народ даровао манастиру и Светом Василију каже протојереј Велибор Џомић, координатор правног савета Митрополије.

Младен Меденица

Извор: Блиц

Фото: www.buljaricabay.me

Pin It on Pinterest

Share This